Massey Ferguson mašine

Jedna od usluga na Mascusu je brend info strana. Brzo možete naći informacije o Massey Ferguson kao i o proizvodima Massey Ferguson.
Ispod možete izabrati željeni model Massey Ferguson koji se prodaje na Mascusu i kontaktirati prodavca.
Možete videti Massey Ferguson mehanizaciju / vozila iz vaše zemlje ili kliknite da vidite ponudu iz svih zemalja Mascusa. Možete da pogledate najnovije oglase za Massey Ferguson ili pretražite prodavce brenda Massey Ferguson.

Istorija kompanije Massey Ferguson

Začeci preduzeća Massey Ferguson sežu u 1847. godinu, kada je u mestu Newcastle u kanadskoj provinciji Ontario Daniel Massey ustanovio preduzeće nazvano Newcastle Foundry and Machine Factory (sr. Livnica i Fabrika Mašina Newcastle). Preduzeće je tada pravilo neke od prvih mehaničkih mlatilica za žito na svetu. Hart Massey, sin osnivača, je preduzeće raširio i preimenovao u Massey Manufactoring Co., te ga 1879 prebacio u Toronto, kada je ono postalo jedno od vodećih poslodavaca. Ogroman broj fabrika na zemljištu veličine 4,4 hektara je tada postalo jedna od najvećih znamenitosti mesta. Usledila je međunarodna prodaja. Uz pomoć agresivne oglašivačke kampanje marka je postala jedna od najprepoznatljivijih u Kanadi. Nedostatak radne snage u državi je dodatno povećao privlačnost njihovih mašina.

1891. godine, preduzeće se udružilo sa preduzećem A.Harris, Son & Co. Ltd., i tako postalo Massey-Harris Company Limited. Novo preduzeće je bilo največi proizvođač poljoprivredne opreme u Britanskoj Imperiji. Preduzeće se angažovalo prvenstveno u mlatilicama žita i mašinama za žetvu.

Prve traktore su počeli proizvoditi 1930 godine, počevši sa modelom GP 11/22, koji je imao 25 konjskih snaga. Vrlo popularni su bili modeli Pacemaker, 101, Pony te744. 1926 godine su razvili i patentirali i danas korišćeni priključak sa tri točka.

1938. godine su revolucionalizovali žetvu žita sa predstavljanjem prvog samopogonskog kombajna na svetu nazvanog No.20, koji je bio na žalost pretežak i preskup za masovnu proizvodnju. Ipak je on poslužio za izradu lakšeg modela, No.21, koji je bio prvi put na prodaji tokom 1941. Zadnja generacija traktora Massey-Harris je bila predstavljena odmah nakon 2. svetskog rata, nazvana je M-H x. Među popularne modele iz te serije možemo izdvojiti M-H 22, 33, 44, 555…

Godine 1953. se preduzeće udružilo sa Ferguson Company i nakon pet godina preimenovalo u danas prepoznatljivi Massey Ferguson.

1960. godine je Massey Ferguson preuzeo italijansko preduzeće Landini, koje je za njega proizvodilo mnoge traktore, prevashodno vinogradarske traktore i traktore sa gusenicama.

1969-e su predstavili prvi traktor sa pogonom na 4-točka, modeli MF1500 i MF1800, koje je je pogonio dizel motor Caterpillar V8. 9 godina kasnije su predstavili prvi kompaktni traktor, MF205. Iste godine su razvili i elektronski priključak na 3 točka.

Massey Ferguson je 1994. godine kupila korporacija AGCO, koja i danes uporavlja brendom marke Massey Ferguson za sigurne traktore.

Tražim specifikacije za moj traktor Massey Ferguson

Ukoliko ste pažljivo pregledali online oglasnik Mascus, verovatno ste primetili vezu do Mascus Specifikacija. Na strani Stecifikacije vam je na raspolaganju uredna specifikacija za traktore različitih marki. Skoro sve popularne marke traktora imaju u Mascus Specifikacijama tražene specifikacije. Među informacijama koje su vam na raspolaganju na možete pronaći i podatke o godini proizvodnje, snazi motora, brzine, veličini točkova, menjači i mnoge druge.