Fendt - Polovne mašine i vozila, detaljne informacije o ovom brendu

Jedna od usluga na Mascusu je brend info strana. Brzo možete naći informacije o Fendt kao i o proizvodima Fendt.
Ispod možete izabrati željeni model Fendt koji se prodaje na Mascusu i kontaktirati prodavca.
Možete videti Fendt mehanizaciju / vozila iz vaše zemlje ili kliknite da vidite ponudu iz svih zemalja Mascusa. Možete da pogledate najnovije oglase za Fendt ili pretražite prodavce brenda Fendt.

Istorija marke Fendt

Istorija kompanije Fendt nas vraća u dvadesete godine prošlog veka, kada je Johann Georg Fendt počeo praviti male traktore sa dizel motorima. Jedan od prvih Fendt traktora je bio poznati Dieselross (Dizelski Konj), koji je dobio naziv po jednom od kupaca ali ga J.G Fendt nije usvojio. Ovaj traktor je bio prvi mali evropski traktor sa 6 konja, koji je takođe imao montiranu kosačicu i plug.

Godine 1937. Fendt je lansirao Dieselross F18, traktor sa 16 konja, koji je bio opremljen kardanskim vratilom, tako da je mogao nezavisno da se kreće. Do 1949. su mesečno proizvodili 20 traktora F18 sa 18 konja.

Pedesetih godina, primili su najvišu nagradu nemačkog instituta German Agricultural Society-ja i predstavili traktor Favorit 1 sa 40 konja, koji je postavio nove trendove u izgledu i tehnologiji sa ručicom menjača.

Sedamdesetih godina su predstavili nove namenske traktore za vinogradarstvo i voćarstvo kao i za obradu hmelja, te postavili nove standarde za traktore velike moći iz serije Favorit LS, koja je imala šestocilindarske motore sa 85 do 150 konja. Tu je bio i za to vreme napredni model 626 LS sa 252 konja.

Svoj uspeh Fend je nastavio osamdesetih godina prošlog veka, kada su postavili novi trend sa svojim traktorima iz serije 300 Farmer, koji su išli brzinom od 40 km/h i imali sistem kočenja na sva četiri točka. Predstavljen je i traktor sa slobodnim pogledom, model 380 GTA.

Devedesetih je Fendt prestavio prvi traktor iz serije 800, koji je bio prvi traktor velike snage sa turbošift tehnologijom i hidropneumatskom suspenzijom za kabinu koji je išao do 50 km/h. Godine 1995. su na sajmu Agrotechnica predstavili prvi traktor velike snage sa Vario menjačem. Dve godine kasnije je američka korporacija AGCO izvršili akviziciju proizvođača traktora Xaver Fendt GmbH & Co. Sledeće godine je Fendt predstavio seriju Vario 700 i prvi Fendt kombajn.

U novom milenijumu su započeli širenje svoje opreme za žetvu – C serijom kombajna, balirkama, balirkama za okrugle bale i balirkama za kvadratne bale što je predstavljeno 2002. Tokom 2005. godine je predstavljen model 936 Vario sa 360 konja sa najvećom brzinom 60 km/h, a sledeće godine su predstavili još 5 novih modela iz Vario serije, sa ukupno 21 novim modelom traktora.

Godine 2008. su u svoj proizvodni program dodali 11 novih kombajna, a naredne godine i novi hibridni kombajn.

U 2012. godini su lansirali novu Vario 300 seriju traktora sa SCR tehnologijom, te otvorili najmoderniju svetsku mrežu za traktore.

Da li mogu da kupim Fendt traktor na Mascusu?

Naravno da možete. Na našem online portalu je već na raspolaganju oko 1000 polovnih Fendt traktora iz celoga sveta. Mi smo uvereni da ćete pronaći nešto za vas. Ako hoćete nov traktor, možete upotrebiti Mascus Locator poslovni imenik, pomoću koga možete jednostavno da nađete sve trgovce poljoprivrednom mehanizacijom Fendt u traženom geografskom području.

Prodajem svoj Fendt traktor. Kako to da uradim preko Mascusa?

Ako ste fizička osoba, samo se registrujte na Mascus portalu, što traje oko minut, i možete besplatno da dodate do 2 oglasa. Ako želite da postavite više oglasa a trgovac ste polovnom mehanizacijom, pozovite Mascus Srbija prodajni odsek pa se dogovorite sa ponudom o oglašavanju. Naša ekipa će vam pomoći da izaberete najbolji paket za vaše potrebe.

Šta ako želim da prodam nešto drugo, recimo balirku?

Mascus je profesionalni online portal za prodaju polovne mehanizacije na području poljoprivrede, šumarstva, građevinarstva, industrije, komunalnih usluga i transporta. Ako vaša mašina spada u neku od tih kategorija, skoro sigurno je možete prodati preko našeg portala. Bez brige, možete na Mascusu da postavite vaše mašine, kao što su kombajni, mašine za krmno bilje, različiti priključci za traktor(kosilice, mulčeri, plugovi, drljače, sejalice...), mašine za pakovanje, cisterne, rasturači đubriva, kiper prikolice, polovne gume i točkovi, rezervni delovi za traktor i ostalo.